Kreditka se super ochrannými prvky

Americká společnost InCard Technologies a australská eMue Technologies rozpracovaly a uvádějí na trh nový standart kreditní karty se zabudovaným systémem identifikace uživatele – Credit Card Embedded Authentication Device.

Credit Card Embedded Authentication Device zabírá v peněžence právě tolik místa jako obyčejná kreditní/debetní karta.

Credit Card Embedded Authentication Device zabírá v peněžence právě tolik místa jako obyčejná kreditní/debetní karta.

Americká společnost InCard Technologies a australská eMue Technologies rozpracovaly a uvádějí na trh nový standart kreditní karty se zabudovaným systémem identifikace uživatele - Credit Card Embedded Authentication Device. Speciální vestavěný čip, 12 tlačítek a display, které inženýři vtěsnali do rozměrů standartní kreditky, umožňují uživateli dříve zadat PIN-kód karty. Jako odpověď její majitel obdrží jednorázové heslo pro realizaci jedné platby (řekněme, prostřednictvím internetu nebo mobilní sítě). Přičemž se vylučuje nutnost teoreticky ne nebezpečného zadání PIN-kódu na periferním zařízení (např. v okně bankomatu).

Pro každý druh převodu (přes Síť, telefon nebo elektronickou poštou) kreditka vytváří svůj specifický typ hesla. Toto jednorázové heslo identifikuje speciální server, který řídí převod finančních prostředků. PIN nevychází za hranice samotné kreditky.

Taková technologie je podle autorů efektivnější, pohodlnější a účinnější v boji proti elektronickým podvodům, které pro postižené představují miliardy dolarů ročně. Vždyť pro uskutečnění transakce prostřednictvím Sítě je nutné nejen znát PIN, účet a číslo účtu, ale i fyzicky vlastnit platební kartu, protože její program pokaždé generuje nové heslo.

Zcizení PIN-kódu a údajů uživatele nemůže zajistit podvodníkům převedení prostředků z účtu. Stejně tak krádež samotné kreditní karty nebude mít pro žádného kapsáře význam, když nebude mít zároveň i PIN a další údaje o majiteli karty.

Takže, nová karta je univerzálním zařízením, které funguje zároveň jako obyčejná platební karta s magnetickým páskem, ale také jako zařízení pro ochranu on-line přístupu k účtu jejího majitele.

Nová kreditní karta získala ocenění časopisu Info Security Products Guide jako „zítřejší technologie dnes“.

zdroj: http://www.gizmag.com/go/8231/

Související články

Články z rubriky Technologie, Ideje, projekty,

« Antihmota Chytrý rybolov »