Golfová pole mohou být hezkými rezervacemi

Golfová pole mají ohromný potenciál jako přírodní rezervací, přičemž pro to, aby fungovaly není třeba vůbec nic měnit (lidé tam budou hrát golf tak, jako dříve). Je potřebné jenom správné vedení této země.

Zajímavé, že mezi organizacemi, které podporují nový výzkum, je i golfová asociace.

Zajímavé, že mezi organizacemi, které podporují nový výzkum, je i golfová asociace.

Na takovém spojení funkcí staví profesor Ray Semlitsch (Ray Semlitsch) z akademie vědy a umění univerzity v Missouri (College of Arts and Science, University of Missouri-Columbia).

Semlitsch říká, že v USA existuje celkem na 17 tisíc golfových polí a 70% jejich plochy není používáno pro samotnou hru. A navíc, tyto zelené plochy s řadou různých vodních nádrží a s pruhy lesa, představují nádherná místa pro život celé řady místních druhů, například - pro obojživelníky.

Aby tato pole byla pro živočichy ještě zajímavější, je nutné postarat se o vytvoření a udržení rozmanitosti krajiny, o různé rybníky s napodobeninami přírodních bažin, a dokonce i vybavit tyto nádrže ochrannými pásy lesa (nebo pastvin) o šířce 150 až 300 metrů.

Výzkum Semlitscha a jeho kolegů ukázal, že tradiční vysoušení rybníků na golfových polích na konci léta nebo na začátku podzimu, je dokonce užitečné pro populaci obojživelníků, protože se podobá přírodním cyklům období sucha, při kterých dochází k uvolňování živin z půdy.

Navíc, toto epizodní vysoušení blahodárně působí na poměr počtu různých druhů obojživelníků (konkurenční druhy, dravci a oběti), a také na hmyz. Celkově přispívá k přírodní rovnováze.

Takže, majitelé golfových hřišť jednoduše tím, že svá pole udržují v patřičném stavu, se mohou současně stát majiteli přírodních rezervací. Třebaže neoficiálních, ale ne horších, než ty skutečné, které pomáhají zachovávat divokou přírodu, tvrdí v závěru vědci.

Zajímavé, že mezi organizacemi, které podporují nový výzkum, je i golfová asociace (United States Golf Association).

zdroj: http://www.sciencedaily.com/r...

Související články

Články z rubriky Planeta, přiroda, Ideje, projekty,

« Želvy on-line Pavilon z vody »