Mise NASA na Mars s lidskou posádkou

Podle zjištěných informací, týkajících se nového hvězdného programu NASA, by měla být na oběžnou dráhu pomocí nosné rakety Ares V vyslána 400 000 kg (880 000 lb) těžká vesmírná loď, která se zúčastní 900 denní mise na Rudé planetě.

Mars Reconnaissance Orbiter

Mars Reconnaissance Orbiter

Podle zjištěných informací, týkajících se nového hvězdného programu NASA, by měla být na oběžnou dráhu pomocí nosné rakety Ares V vyslána 400 000 kg (880 000 lb) těžká vesmírná loď, která se zúčastní 900 denní mise na Rudé planetě. Kosmická loď by měla dovézt na Mars „minimální posádku“ během šesti až sedmi měsíců s tím, že na povrchu Marsu stráví 550 dnů podle programu designové referenční architektury 5.0, který je právě ve vývoji.

Každá od tří do čtyř raket na Aresu V, použitých k vyslání součástí lodi na zemskou orbitu, bude potřebovat 125 000 kg užitného zatížení a použije 10 m (32 stop) velký proudnicový kryt. Posádka by mohla být vyslána jednou za 26 měsíců a bude potřebovat až 50 000 kg nákladu. Využije aerodynamickou metodu a morický sestup. 40 minutové zpoždění komunikačního signálu mezi Zemí a Marsem bude vyžadovat autonomii nebo alespoň asynchronní provoz řízení mise.

Předpokládá se, že bude vypuštěna v únoru 2031. První let posádky by měl být zahájen nákladním přistávacím modulem a potřebné komponenty pro obývání povrchu by měly být vyslané v prosinci 2028 a lednu 2029, za použití dvou nosných raket Ares V. Přistávací modul dorazí na Mars okolo října 2029 a povrchové komponenty v listopadu stejného roku. Jako zdroj energie na povrchu je preferovaná nukleární energie. Posádka dorazí v srpnu 2031.

Stanoviště pro druhou misi a jejich přistávací modul bude vyslán pomocí dvou raket Ares V na konci roku 2030, na začátku roku 2031 dorazí k Marsu, takže let bude trvat stejně dlouho jako první posádce. V prvním čtvrtletí roku 2033 opustí posádka druhé výpravy Zemi, aby v prosinci dorazila na Mars, zatím co první posádka opustí Mars v lednu 2033 po 17 měsíčním pobytu a dorazí k Zemi v září.

Dlouhou dobu se vědělo, že NASA vlastní velmi ojedinělý snímek jakési záhadné skulptury na povrchu Marsu. Dokonce se proslýchal i její název

Dlouhou dobu se vědělo, že NASA vlastní velmi ojedinělý snímek jakési záhadné skulptury na povrchu Marsu. Dokonce se proslýchal i její název "Král Marsu". V současné době uvedená organizace vlastní na 65 000 fotografií povrchu "rudé planety". Zasvěcení z branže se nechávají slyšet, že mezi těmito fotografiemi je minimálně několik stovek snímků, která předkládají zcela průkazná fakta o tom, že v historických resp. prehistorických dobách musel být Mars osídlen vysoce vyspělou civilizací.

Informace byly obsaženy v prezentaci na říjnovém srazu s názvem "Enabling Exploration: The Lunar Outpost and Beyond", který pořádala Lunární badatelská a analytická skupina (Lunar Exploration Analysis Group - LEAG) agentury NASA. Uvádí se, že „Úspěšné mise zajišťují finanční prostředky k pokrytí nákladů na ostatní mise,“ a dále se ukazuje, co by se mohlo stát, kdyby stanoviště a přistávací modul dorazily na Mars, až po posádce druhé výpravy.

zdroj: http://www.flightglobal.com/a...

Související články

Články z rubriky Astro, vesmír, Ideje, projekty,

« Paralelní světy Modrý mozek »