Největším spotřebitelem vody v Atlantě je zavod

Každé velké město má několik intenzivních průmyslových odvětví, které pro svou výrobu potřebují vodu. Výroba papíru, plnírny láhví a konzervárenský průmysl jsou běžné příklady závodů silně závislých na vodě. Samozřejmě, že se někdo také musí starat o to, aby tyto podniky odběr vody snižovaly v případě přečerpání vodních zásob - zejména v Atlantě.

Nátěr pro věčně zelený trávník

Nátěr pro věčně zelený trávník

Každé velké město má několik intenzivních průmyslových odvětví, které pro svou výrobu potřebují vodu. Výroba papíru, plnírny láhví a konzervárenský průmysl jsou běžné příklady závodů silně závislých na vodě. Samozřejmě, že se někdo také musí starat o to, aby tyto podniky odběr vody snižovaly v případě přečerpání vodních zásob - zejména v Atlantě. Ale podívejte se na největší regionální dopady závodu Gatorade, celkový stav vypadá následovně... „člověk způsobil krizi“, to pravděpodobně nejvíce odpovídá popisu situace.

Voda v Atlantě je stále poměrně levná, a proto není vypracován systém pro stanovení cenové struktury; velmi rozšířené je zde krajinářství, které vodu značně využívá; navíc se odhaduje, že prosakováním ze starého přívodního potrubí uniká až 18% vedené vody do vodního systému metra.

Zajímavosti: Zřejmě se objevil nový druh služby pro zelené trávníky. “Nátěr pro věčně zelený trávník“- barva pro trávník jak před domem, tak před obchodem za $250-$700 (prohlédněte si obrázek nahoře před a po použití). Jen by mne zajímalo, zda jsou ty barvy založeny na vodní bázi.

Vypadá to, že se sucho šíří směrem k oblastem metra na jihovýchodě USA, jako tomu bylo v případě Katriny v New Orleans: jde jen o další ze situací typu “kdopak by si jen pomyslel, že se to může stát“. AccessNorth GA má příběh s ilustrovanou citací:- „Je zarážející, jak se nám to celé zamotalo,“ říká Ray Wiedman, majitel firmy, zabývající se krajinnou architekturou v Atlantě. „Každý věděl že přichází sklizeň. Neměli jsme ale žádné plány, co se všemi těmi lidmi, kteří sem přicházejí.“

Atlanská novinová konstituce (AJC) z oblasti Atlanty zveřejnila tyto informace:-.. v průběhu noci bylo přistiženo 15 lidí při porušení vodního zákazu, jejich voda byla na místě odpojena a znovu bude zapojena až po té, co zaplatí pokutu $25. AJC také oznámila, že majitelé domů na předměstích mohou být osvobozeni od dodržování nařízení, regulujících venkovní používání vody, pokud mají ryby v umělohmotné nádrži. (Ale zřejmě nejsou žádné pokuty za pití Gatorade.)

Korunu tomu nasadila Alabama, která tvrdí, že Georgia odebírá více vody, než je její podíl na řece the Coosa. Celkově to vypadá, že se situace v regionech bude ještě více komplikovat, než se zlepší.

zdroj: http://www.treehugger.com/fil...

Tagy

voda Atlanta

Související články

Články z rubriky Společnost, lidé,

« Druhá Země Změnit svůj život »